Angio OCT – îmbunătățiri în imagistica retinei

Angiografia OCT este o nouă abordare non-invazivă care revoluționează modul în care medicii analizează retina. Mai exact, angio OCT detectează fluxul sanguin din vasele retiniene fără să fie necesară folosirea unei substanțe de contrast. Viteza de scanare este extrem de mare – captarea unei imagini complete durează aproximativ 3 secunde, iar imaginile obținute sunt de înaltă rezoluție și tridimensionale. Prin intermediul acestei tehnici, putem vizualiza atât vasele de sânge din straturile superficiale ale retinei, cât și cele din straturile profunde. Depistarea anormalităților sau a zonelor în care microcirculația capilară nu există este acum mult mai rapidă și mai eficientă. În Brașov, cabinetul nostru este singurul care oferă aceste servicii de angiografie OCT.

Ce afecțiuni sunt diagnosticate cu angio OCT?

Angiografia OCT ne ajută să salvăm viețile pacienților noștri prin diagnosticarea precoce ale unor afecțiuni ce determină pierderea vederii. Spre exemplu, degenerescența maculară este principala cauză care stă la baza pierderii vederii în cazul pacienților cu vârsta de peste 65 ani. Cu ajutorul angiografiei OCT se pot observa vasele din timp vasele ce încep se crească sub retină și se poate interveni pentru prevenirea pierderii vederii. Examinarea angio OCT ne ajută să diagnosticăm și glaucomul într-un stadiu incipient și să începem tratamentul cât mai repede – mulți dintre pacienți câștigă astfel câțiva ani în plus de vedere bună. Alte afecțiuni ce pot fi diagnosticate cu ajutorul acestei investigații sunt: retinopatia diabetică, tromboza venoasă retiniană și diverse anomalii vasculare congenitale.

Angio OCT – o tehnică tevoluționară

Mulți specialiști sunt de părere că angio OCT este o investigație revoluționară și de viitor în imagistica retinei pentru că ne permite să vedem vasele retiniene și coroidiene într-un mod neîntâlnit în cadrul metodelor convenționale.

Un mare avantaj al examinării angio OCT este lipsa substanței de contrast – este eliminat în acest fel și riscul apariției unei reacții adverse alergice, chiar și a unui posibil șoc anafilactic. Angio OCT este o investigație non-invazivă, nedureroasă și fără riscuri pentru pacient. Acesta este unul dintre motivele pentru care am adus-o și în cadrul cabinetului nostru. Un alt motiv este faptul că ne oferă posibilitatea de a ajuta cât mai mulți pacienți prin diagnosticarea precoce și începerea rapidă a unui tratament corect și eficient.

Call Now Button