Consultatii de baza

De ce e mai bine să prevenim

Prevenția este importantă în oftalmologie, mai ales că există afecțiuni care nu se manifestă într-un mod deosebit, dar care pot duce în timp la piederea vederii. Se recomandă să mergi periodic la consult la un cabinet oftalmologic, nu doar în momentul în care simți că vederea îți joacă feste. Controlul preventiv este necesar nu doar în cazul adulților, ci și al copiilor. Cei mici se pot confrunta cu boala ochiului leneș, la adulții cu vârsta de peste 40 de ani poate să se manifeste glaucomul, iar după vârsta de 60 de ani, cataracta este una dintre cele mai frecvente afecțiuni oftalmologice.

Echipamente moderne

Lucrăm cu echipamente și tehnologii aproape de ultima generație, pentru o precizie mai mare.

Tratamente complexe

Dacă identificăm o problemă, o rezolvăm rapid înainte de a evolua spre pierderea vederii.

Medici specialiști

În echipa noastră există medici specialiști, cu experiență în identificarea și tratarea afecțiunilor oftalmologice.

Servicii de calitate

Scopul nostru este să îți oferim întotdeauna servicii de înaltă calitate.

Ce presupune examenul de acuitate vizuală?

Acuitatea vizuală reprezintă capacitatea de a distinge anumite forme și detalii ale obiectelor pe care le privești. Instrumentul principal folosit în măsurarea acuității vizuale este diagrama cu litere sau cea cu imagini, în cazul copiilor. Acest test ne oferă informații doar despre claritatea vederii, nu și despre alte probleme cu care te confrunți. În urma acestui test este atribuit un scor – o vedere normală este una de tip 20/20.

Keratorefractometria computerizată presupune o măsurătoare a corneei și a stării refractive a fiecărui ochi. Altfel spus, keratorefractometria reprezintă măsurarea dioptriilor. Este primul pas realizat în cadrul unei consultații de bază în oftalmologie.

Tonometria oculară presupune măsurarea tensiunii oculare sau a presiunii din interiorul ochiului. În urma unui astfel de examen poate fi descoperit glaucomul – o creștere anormală a tensiunii oculare. În cadrul cabinetului nostru, examenul se realizează cu tehnologii performante, cum ar fi I-Care și Goldman, pentru o acuratețe mai mare a rezultatelor.

Dacă nu există factori de risc sau probleme cu vederea, se recomandă consultul oftalmologic o dată la 2-3 ani pentru persoanele cu vârsta de până la 55 ani, iar după vârsta de 55 ani este indicat consultul anual. După examinarea oftalmologică, medicul îți va spune o dată estimativă pentru următoarea examinare, în funcție de afecțiunile descoperite. Spre exemplu, în cazul pacienților cu glaucom se recomandă o monitorizare atentă și măsurarea tensiunii oculare de cel puțin 3 ori pe an.

Call Now Button