Intervenții la nivelul pleoapelor

În cadrul cabinetului nostru realizăm diverse mici intervenții la nivelul pleoapelor pentru îmbunătățirea acuității vizuale a pacientului. Un exemplu bun în acest sens este chalazionul, o inflamație a glandelor sebacee prezente la nivelul pleoapei, confundată de multe ori cu ulciorul. Această umflătură nedureroasă provoacă un disconfort la nivelul vederii și poate fi tratată cu diverse proceduri realizate sub anestezie locală sau prin injecții cu steroizi care au rolul de a reduce inflamația. Există multe astfel de afecțiuni ce apar la nivelul pleoapei și pot fi soluționate rapid, cu o singură vizită la cabinetul nostru.

Intervenții la nivelul conjuctivei

Conjunctivita este o afecțiune oculară inflamatorie destul de întâlnită în rândul pacienților. Conjunctiva este membrana care căptușește partea internă a pleoapelor și are rolul de a apăra globul ocular. În momentul în care vasele de sânge care se găsesc la nivelul acestei membrane se inflamează, apare senzația de ”nisip în ochi”, arsură sau jenă la nivelul ochilor, sensibilitate la lumină și înroșirea ochilor. Deși provoacă un anumit disconfort, conjunctivita nu afectează acuitatea vizuală. Este important să tratezi corect conjunctivita și restul afecțiunilor ce pot să apară la nivelul acestei membrane, iar vizita la medicul oftalmolog este necesară în majoritatea cazurilor.

Injecțiile subconjuctivale

Injecțiile subconjuctivale sunt folosite în tratamentul unor afecțiuni oculare precum: degenerescența maculară, edemul macular, retinopatia diabetică, uveita sau obstrucția venoasă retiniană. Medicul poate prescrie aceste injecții subconjuctivale cu diverse substanțe doar în urma unui control amănunțit în care va identifica exactul stadiul afecțiunii de care suferi. Injecțiile se realizează în cabinet, sub acțiunea anesteziei locale. Pacientul nu simte durere, ci doar o ușoară presiune.

Indiferent de problema cu care te confrunți, este important să ceri ajutor din timp. Iar asta înseamnă să mergi la medicul oftalmolog în momentul în care observi și cea mai mică modificare la nivelul vederii tale. Multe dintre afecțiunile oculare pot fi tratate rapid și ușor, dacă sunt diagnosticate într-un stadiu incipient.

Call Now Button