UBM – Unic în Brașov

UBM sau ultrabiomicroscopia este un tip de examinare ce ne oferă imagini precise asupra structurilor segmentului ocular anterior. Prin intermediul acestei tehnologii putem vizualiza mult mai clar elemente oculare precum corneea, cristalinul, complexul iridociliar, periferia vitrosului și a retinei, etc. UBM ne permite să analizăm orice tulburare de la nivelul ochiului care poate fi pătrunsă de sunetul de înaltă frecvență și care nu poate fi apreciată prin intermediul altor echipamente sau modalități clasice.

Cabinetul nostru de oftalmologie este singurul din Brașov care asigură astfel de servicii de ultimă generație. Aici te așteaptă o echipă de medici cu experiență în diagnosticarea și tratarea afecțiunilor oculare ce nu pot fi identificate la fel de ușor prin intermediul metodelor clasice.

Când este utilă?

După o examinare inițială, medicul poate recomanda o ultrabiomicroscopie pentru diagnosticarea unor afecțiuni precum glaucomul, uveita, trauma polului anterior, tumori la nivelul irisului sau corpului ciliar. În cazul glaucomului, tehnica UBM ne ajută să monitorizăm evoluția pacientului după tratament. Mai exact, putem observa orice modificare morfologică la nivelul corpului ciliar, putem găsi noi căi de acces pentru drenaj sau putem localiza dispozitivul de drenaj. În cazul traumatismelor oculare, UBM este util în identificarea unor probleme precum recesia angulară, prolapsul rădăcinii irisului, îngustarea camerei anterioare, deplasarea irisului, corpii străini.

Tehnica UBM nu este recomandată după o intervenție chirurgicală sau în cazul în care există plăgi penetrante ale ochiului și infecții la nivelul suprafețelor oculare.

Cum se realizează?

Procedura se realizează sub efectul anesteziei topice. Pacientul va fi așezat într-o poziție de supinație, iar apoi va fi poziționată sonda pentru a obține o imagine în timp real pe monitor. Este o examinare non-invazivă și nedureroasă, ce oferă rezultate precise într-un timp scurt. Cu ajutorul acestei tehnici UBM se poate realiza o scanare axială prin care se obține o imagine panoramică asupra segmentului anterior, o scanare longitudinală ce ne ajută să evaluăm adâncimea camerei anterioare și o scanare transversă ce ne oferă mai multe informații despre grosime și structură la nivelul mai multor elemente, cum ar fi iris, corp ciliar, pars plana și corneea, periferia vitrosului și retina.

Call Now Button