Blefaroplastia, cea mai populară intervenție pe pleoape

Pleoapele căzute reprezintă una dintre cele mai frecvente probleme cu care se confruntă mai ales persoanele în vârstă. Deși este o problemă aparent estetică, ea contribuie uneori și la blocarea câmpului vizual. Am avut multe cazuri de pacienți care au venit la un control oftalmologic și s-au plâns de această problemă a pleoapelor căzute, fără să știe că avem o soluție eficientă pentru ea.

Blefaroplastia este o intervenție chirurgicală ce are ca scop corecția pleoapelor superioare sau inferioare. În cadrul acestei procesuri este înlăturat excesul de piele, grăsime sau mușchi și se repoziționează pleoapa pentru a obține un rezultat optim atât din punct de vedere estetic, cât și funcțional. Practic, prin intermediul blefaroplastiei este înlăturat excesul de piele care împiedică vederea normală, excesul de piele de la nivelul pleoapei inferioare (așa numitele ”pungi ale ochilor”), dar și excesul de țesut adipos de la nivelul pleoapei. Această intervenție nu ar trebui să fie confundată cu procedurile de lifting sau de chirurgie plastică – scopul nostru principal este să eliminăm îmbunătățim zona ochilor și să eliminăm acea senzație de vedere blocată.

Ce alte intervenții se pot face la nivelul pleoapelor?

Există multe afecțiuni ce pot să apară la nivelul pleoapelor, și fiecare dintre ele poate fi soluționată prin intermediul unei intervenții chirurgicale. Spre exemplu, unii pacienți se confruntă cu ectropion, o afecțiune care se manifestă prin întoarcerea pleoapei către exterior și expunerea suprafeței interioară la iritații. De celalaltă parte, există și entropion, o afecțiune ce descrie o poziție anormală a pleoapelor în care marginea este întoarsă către globul ocular, iar genele intră în contact cu corneea. Xantelasma reprezintă o acumulare subcutanată de depozite lipidice ce apare în porțiunea nazală a pleoapelor inferioare – excizia chirurgicală poate înlătura această problemă.

Sunt riscante aceste intervenții?

Operațiile pe pleoape nu sunt riscante, nici dureroase. În cadrul clinicii noastre folosim aparatură modernă manevrată de o echipă de specialiști cu experiență în astfel de intervenții chirugicale.

Call Now Button